Avspärrningsband utanför det hus som besköts i centrala Eskilstuna. Foto: SVT

Polisen ser samband med annan beskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen i Eskilstuna kan det finnas ett samband mellan beskjutningen av en villa i centrala Eskilstuna i onsdags och hittills okända skott mot en krog.

Det var på onsdagskvällen som villan i ett område nära Tunavallen besköts av flera skott. Under torsdagen genomförde polisen en teknisk undersökning på platsen, där man kunde konstatera att kulor hade fastnat i väggar och fönster.

Driver en krog

Och i dag bekräftar polisen alltså att det varit ytterligare en beskjutning i Eskilstuna tidigare i veckan – och att den kan ha koppling till skotten mot villan. Enligt Lars Franzell, chef för polisens enhet för grova brott, sköts det mot en krog i stan någon gång mellan 02.30 och 04.15 den 27 september. Krogen drivs av villaägaren. Franzell vill dock inte uppge hur krogen besköts.

Finns det någon misstänkt?

– Vi har ingen skäligen misstänkt i nuläget.

Två platser bekräftade

Har det varit ytterligare skjutningar den senaste tiden som inte blivit uppmärksammade i media?

– Genom åren har det varit en hel del skjutningar som inte har blivit uppmärksammade, och vi vet inte heller alltid vad det är som smäller när det kommer uppgifter om att folk har hört skott. Men det är inga färska skjutningar i nutid utom de här två platserna som vi har fått bekräftade, säger Lars Franzell.

Har det framkommit något motiv så här långt?

– Jag tänker inte berätta vad som framgår av utredningen. Det gäller förundersökningssekretess, säger Lars Franzell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.