Foto: Övervakningsbild

Polisen går ut med bilder från knivrån – vill ha tips

Uppdaterad
Publicerad

Gärningsmannen från Nettorånet i Torshälla förra torsdagen är fortfarande på fri fot. Polisen hoppas med hjälp av bilder och filmer nu få tips från allmänheten.

Polisen släpper nu övervakningsbilder, filmer och signalement på den 25 – 30 åriga man i mörka kläder med vit revär som rånade två anställda på Netto i Torshälla i förra veckan.

– Vi söker vittnen som suttit på bussar som passerat eller stått på hållplatsen och väntat, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare på Eskilstunapolisen.

Övervakningsfilm visar hela förloppet

Polisen vet, efter att ha tittat på övervakningsbilder, att mannen väntat i området i upp till ett par timmar innan den första anställde kom till jobbet.

På övervakningsfilmen ser man hur mannen rusar mot butiken. Där hotar han den butiksanställde med kniv och tar sen med sig den anställde in som där tejpas fast i väntan på nästa rånoffer.

– Rånaren uppträdde nervöst men lugnt, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare.

Tyder det på att han är rutinerad?

Nej tvärtom om skulle jag säga, det känns inte särskilt planerat, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare.

Hoppas på tips från allmänheten

Polisen hoppas nu genom signalement, bilder och filmer, att människor som passerade Netto i Torshälla torsdag morgon den 24 september, hör av sig till polisen med tips.

– Vi vill ha kontakt med de som satt på bussen mellan klockan 05.00 och 07.00 och det är linje 1 det handlar om. Vi vet att det är ett par kvinnor som klev på bussen vid 06.40 och de vill vi gärna ha kontakt med, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare på Eskilstunapolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.