Prinsen: Jag handlar oftast ekologiskt

Uppdaterad
Publicerad

Mängder av matfantaster samlades på onsdagen i Nyköping för att samtala om gastronomi. En av de som fanns på plats var prins Carl Philip.

– Vi pratar om vägen från jord till bord, säger prinsen till SVT Nyheter Sörmland.

Under onsdagen och torsdagen samlas ett stort antal matfantaster i Nyköping för att prata om ekologisk mat och hållbarhet. Det gastronomiska samtalet anordnas för fjärde gången och i år var prins Carl Philip på plats.

– Många är samlade här och vi pratar om vägen från jord till bord, hur tar vi på bästa sätt hand om råvaran vi producerar, säger han.

Många på plats

Bland deltagarna fanns bagare, slaktare, bönder andra livsmedelsproducenter och temat i år är just hållbart matföretagande. Något som prinsens hjärta slår lite extra för.

– Pappa har en gård i Flen där vi håller på med nötdjur och det är krav. Dessutom handlar jag själv oftast ekologiskt och kravbaserat, säger han till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.