Foto: Per Karlsson

Nu har Eskilstuna fått en egen sandstrand

Uppdaterad
Publicerad

Lagom som sol och värme drar in över Sörmland så läggs sista handen vid en sandstrand med solstolar och parasoll i Stadsparken.

Anledningen är att Eskilstuna kommun vill göra centrum mer levande och som ett led i det har man startat pilotprojektet ”E-tuna beach 2015”

– Jag tycker det är bra, en kul idé att ha en sandstrand här i stan, säger Linda Johansson som klipper gräs i stadsparken.

Stadssidan ska utvecklas

Visionen är att även stadssidan längs Hamngatan ska bli ett strandhäng med matställen och sittplatser, men det blir inte i år och även den som hoppas kunna göra ett toalettbesök i stadsparken lär få vänta.

– Toalett finns med i diskussionen, men är inte aktuellt i nuläget och matställen och foodtrucks längs Hamngatan kan ju inte kommunen bestämma över, men det är en förhoppning eftersom vi hoppas att både Stadsparken och Hamngatan på sikt ska kunna utvecklas till en samlingsplats längs Eskilstunaån, säger Pernilla Lindström tf. utvecklingschef och översiktsplanerare på stadsbyggnadsförvaltningen i Eskilstuna.

Solstolar och grillplatser

Parasollen är redan på plats på sandstranden och under onsdagen kommer man att börja montera solstolar och även i iordningställa grillplatser, något som Eskilstunabon Warda Rachid ser fram emot.

– Jättebra, kanske tar jag med barnen och grillar redan nästa helg, säger Warda Rachid.

Då det i dagsläget inte är aktuellt att bada i Eskilstunaån, har Linda Johansson ett förslag till kommunen.

– Jag tycker de kan ha duschar som man kan gå till och kyla ner sig i, säger Linda Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.