Foto: Arbetsförmedlingen/Studio CA

Satsning på jobbsökare ska ge fler arbetstillfällen

Uppdaterad
Publicerad

Genom att aktivt söka upp jobb på små- och medelstora företag har Arbetsförmedlingen tillsammans med organisationen Företagarna hittat 230 nya jobb i Sörmland.

Nu utökas projektet och två jobbsökare är rekryterade för att dammsuga hela Sörmland på jobb.

– Totalt är det fyra nyrekryterade jobbsökare, två i Östergötland och två i Sörmland. De kommer täcka ett mycket större område än tidigare, säger Monica Ståhl, områdeschef för Arbetsförmedlingen.

Projektet är egentligen avslutat men modellen som har använts, att aktivt söka upp jobb, har blivit ett permanent arbetssätt hos Arbetsförmedlingen.

– Det handlar inte bara om jobben utan också om att bygga långsiktiga relationer. Första mötet med ett företag kanske inte genererar i ett jobb men kanske det tredje eller fjärde. Dialogen är viktig.

Arbetsgivarna har varit mycket positiva till projektet.

– Det som är intressant är att när man hamnar i nära dialog med en arbetsgivare är det inte säkert att de hade tänkt att rekrytera. De kanske inte har haft tid. Ibland har företaget upptäckt en brist på kompetens och på så sätt hittat nya arbetstillfällen, säger Monica Ståhl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.