Foto: TT

Se upp med billiga hantverkartjänster

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar för oseriösa hantverkare i Nyköpingstrakten.

Enligt polisens uppgifter finns det just nu en del oseriösa hantverkare som besökt bostadsområden i Arnö, Hagalund, Harg och Oxelösund. De har erbjudit olika former av byggjobb, exempelvis takbyten och taktvätt, och har huvudsakligen tilltalat villaägarna på engelska.

– De här personerna är ute efter snabba pengar som de får genom att locka med billiga hantverkartjänster. Sedan har det hänt att arbetet är bristfälligt eller inte utfört alls, säger Margareta Freidenfelt på underrättelseenheten i polisområde Södermanland. 

De oseriösa hantverkarna har färdats i fordon som varit registrerade utomlands.

Enligt polisen är hantverkarna i fråga ofta trevliga i den första kontakten för att sedan bli mer påstridiga allteftersom samtalet löper vidare. Enligt polisens uppgifter har vissa personer, företrädesvis äldre, tecknat avtal för att komma undan en pressad situation.

Detta är något som polisen avråder ifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.