Foto: TT

Skolbarn ska ha lockats med godis

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en okänd person försökt locka in två elever i en bil varnar nu Skogsängsskolan i Eskilstuna föräldrar för att låta små barn gå hem själva.

Det var under onsdagseftermiddagen som eleverna ska ha blivit kontaktade av en person som erbjöd dem skjuts i sin bil och lockade dem med godis. Barnen ska därpå ha gått hem och berättat för sina föräldrar om vad som hänt. Föräldrarna tog sedan kontakt med rektorn, som har skickat ut ett informationsbrev till samtliga föräldrar om händelsen.

Skogsängsskolan, vars elever är mellan 6 och 11 år, ska upprätta särskilda lämnings- och hämtningsplatser för att få bättre koll men rektorn skriver att polisen gjort bedömningen att det inte finns någon större anledning till oro.

– Jag tycker att man ska vara uppmärksam, men man behöver inte måla fan på väggen, säger Fredrik Hedlund, vid Sörmlandspolisen till SVT Nyheter Sörmland.

Ingen anmälan gjord

Polisen informerades om vad som hade hänt och åkte till skolan, men någon formell anmälan är inte gjord i nuläget.

– Det är inte olagligt att ta kontakt med folk. Det skulle i så fall röra sig om vilka intentioner mannen hade i förlängningen, säger Fredrik Hedlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.