Foto: Tyngdlyftningsguld under SM-veckan

Sörmlandsguld i tyngdlyftning under SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Det blev SM-guld till favoriten Sofia Enocsson-Rito från Strängnäs, som tävlar för Allmäna Sportklubben Eskilstuna, när tyngdlyftningens 53 kg klass för damer avgjordes under måndagen.

Och det var en nöjd guldmedaljör SVT Nyheter Sörmland fick tag på, på telefon.

– Det var skönt att vinna och att vara först ut under veckan, även om resultat i sig kunde ha varit bättre men det är ju medaljerna som räknas i en sådan här tävling, säger Sofia Enocsson-Rito.

Hur tänkte du innan tävlingen?

Att vara taktisk och att ha koll på de andras vikter, jag vägde ju 1 kg mer än tvåan och då gäller det att lyfta 1 kg mer henne för om man lyfter lika mycket totalt så vinner den som är lättast, säger Sofia Enocsson-Rito.

Vad är målet nu, efter att SM guldet är bärgat?

– Jag hoppas komma med till VM i höst och jag är väl i prinicp redan klar om jag tävlar för Uruguay.

Varför för Uruguay?

– Jag har dubbla medborgarskap så jag kan välja och det hade varit kul att tävla för Uruguay som gärna vill att jag gör det, säger Sofia Enocsson-Rito.

Fler medaljchanser

Och det är inte bara Sofia Enocsson-Rito från Allmäna Sportklubben Eskilstunas om tävlar under SM-veckan. Redan i kväll tävlar Carita Hansson och Patricia Strenius, båda medaljhopp och i morgon är det dags för två  nya medaljchanser då Hampus Lithén och fjolårsvinnaren Cecilia Nilsson tvälar. SVT Play http://www.svtplay.se/sm-veckan sänder onsdagens förmiddagspass kl 10.00 – 12.30 där Cecilia Nilsson deltar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.