Dagisbarn införde ”svärburk” för byggjobbare Foto: Robert Gustavsson

Byggjobbarnas svordomar blev till flyktinghjälp

Uppdaterad
Publicerad

Barnen reagerade på byggjobbarnas svärande och införde böter som man lade i en speciell svärburk. Nu skänker barnen pengarna till flyktingkatastrofens offer.

Det var när barnen på Norrvallavägens förskola i Eskilstuna hörde hur byggjobbarna svor när de utförde renoveringsarbeten vid avdelningen bredvid som idén om en ”svärburk” kom upp.

– De får lägga fem kronor i burken om de har svurit, säger Vincent Egersand på avdelningen Villekulla.

#flykt

Och byggjobbarna på byggföretaget som renoverar ventilationen nu lärt sig en läxa.

– Det blir lite svordomar ibland när man är trött och irriterad. Det är många som har skärpt sig nu, säger Alexander Mikaelson, som är en av byggnadsarbetarna.

Några av barnen hade hoppats på att få köpa glass för pengarna, men nu har man gemensamt bestämt sig för att skänka bort pengarna i stället.

– Vi ska ge pengarna till dem som inte har någonting, som får sova ute i tält eller i skogen, berättar Vincent Egersand på avdelningen Villekulla.

Men trots det kommer det att bli glassfest för Vincent och kompisarna på förskolan. Personalen tycker nämligen att barnen förtjänar en belöning för att de skänker pengarna till flyktingkatastrofens offer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet