En kvinna blev påkörd vid en olycka i Eskilstuna. Foto: SVT

Flera olyckor på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Under loppet av tio minuter inträffade tre olyckor i Eskilstuna kommun, två av dem på E20.

Trafikverket har under måndagen varnat för halt underlag på flera håll i länet och SOS alarm, räddningstjänsten och polisen har varit eniga om att blixthalkan har ställt till det för bilisterna på länets gator.

Flera olyckor

Den första olyckan skedde klockan 12:39 när en personbil kör in i mitträcket på E20 i höjd med Barva utanför Eskilstuna. Enligt SOS alarm ska ingen person ha kommit till skada, men viss trafikpåverkan kan förekomma på platsen då person bilen ska bärgas. Olyckan ska ha inträffat som följd av att det är ordentligt halt på vägen.

12:47 kom larmet om ännu en singelolycka på E20, då strax väster om centrala Eskilstuna. Enligt SOS alarm ska tre personer vara drabbade, men om någon kommit till skada är oklart. Personbilen ska ha kört in i mitträcket, även där ska orsaken vara riktigt halt underlag.

Strax efter klockan 13 kom rapporter om en tredje olycka på E20. Den här gången i höjd med Eskilstuna flygplats, i riktning mot Eskilstuna. Personbilen ligger på sidan av vägen och enligt de första repporterna ska något läcka från bilen.

Påkörd kvinna

Dessförinnan, klockan 12:42, körde en personbil på en kvinna i Årbyrondellen i Eskilstuna. Enligt SOS ska kvinnan vara vaken och kontaktbar, men hon fördes till sjukhus för kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.