Frontalkrocken inträffade på väg 52 i Viala utanför Vingåker. Foto: SVT

Två bilar i frontalkrock utanför Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

Två män och en kvinna omkom efter en frontalkrock utanför Vingåker på lördagseftermiddagen. Det är halt på vägarna och enligt räddningstjänsten har troligtvis en av bilarna hamnat på fel sida av vägen.

Larmet kom in till SOS vid 14.30-tiden. Två bilar frontalkrockade på väg 52 i höjd med Viala utanför Vingåker. Räddningstjänsten uppger att tre personer har omkommit. Ytterligare två personer vårdas på sjukhus.

– Det är totalt fem vuxna inblandade, två omkom på platsen, säger Christian Andersson, på räddningstjänsten i Västra Sörmland, till SVT Nyheter Sörmland.

En av de skadade avled senare på sjukhus. De tre omkomna, två män och en kvinna, färdades i samma bil. Enligt polisen är anhöriga underättade.

Hamnade på fel sida

Det är oklart vad som orsakat olyckan men enligt räddningstjänsten var det halt på vägarna.

– Troligtvis har en av bilarna glidit över på fel sida av vägen och krockat med den mötande bilen, säger Christian Andersson.

Vägen stängdes av helt i över två timmar. Vid 16-tiden uppgav räddningstjänsten att bärgningsarbetet var klart och att trafiken släpps på igen.

Flera halkolyckor

Flera olyckor har inträffat i Sörmland under lördagen. Strax innan 14 inträffade en singelolycka på väg 55 i Katrineholm. Tre vuxna och ett barn fick föras till sjukhus. Skadeläget där är oklart.

Utanför Flen voltade en bil ner i diket strax före lunch. En person fördes till sjukhus med lindriga skador. Olyckan inträffade i ett backkrön och polisen beskriver väglaget som ”mycket halt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.