Foto: Pontus Stenberg

Villa totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En villa på Thams väg i Oxelösund brann på lördagskvällen ner till grunden. Stora lågor slog upp från huset när räddningstjänsten kom dit, och trähuset gick inte att rädda.

Polisen misstänker att branden var anlagd, eftersom huset var öde och hade stått tomt i många år. Händelsen rubriceras som skadegörelse.

– Platsen är avspärrad för en teknisk utredning. Eftersom villan brann ner till grunden så är det fortfarande mycket varmt där och därför är det troligt att teknikerna kommer att kunna börja arbeta först på måndag, säger Eric Björkholm, vakthavande polisbefäl. 

Fanns risk för spridning

Larmet nådde räddningstjänsten vid 22-tiden på lördagen. Inledningsvis fanns det risk för att elden skulle sprida sig till flerbostadshuset Thams villa i närheten. Men räddningstjänsten kunde begränsa eldens spridning.

Inga vittnen har än så länge hört av sig till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.