Tjejmilen 2015 Foto: TT

32:a upplagan av Tjejmilen

Uppdaterad
Publicerad

Idag arrangeras Tjejmilen som är Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor. I år deltar över 31 000 löpare.

Idag går den 32:a upplagan av Tjejmilen av stapeln och i år har 31 702 tjejer anmält sig från 24 nationer. Löparna kommer från bland annat Australien, Italien, Japan, Turkiet, Belgien och USA.

– Vi kör på samma koncept i år som alla andra år, det är ju ett vinnande koncept så varför ändra på något så bra. Det ända nya för i år är väl i så fall att det är mer musik längs med banan. Tjejmilen är som den är, en stor löparfest med otrolig kraft, energi och glädje, säger Kristina Rosenberg, pressansvarig för Tjejmilen.

Lilla tjejmilen

Startskottet för första startgruppen är klockan ett, men efter det är det ytterligare 14 startgrupper. Men innan det stora loppet börjar anordnas Lilla tjejmilen som börjar klockan elva. Deltagarna är mellan sju till 13 år gamla och enligt Kristina Rosenberg samlades åskådare på Gärdet redan tidigt under förmiddagen.

– Det har redan börjat samlas mycket folk, trotts att det är många timmar kvar. Det är jättekul att se att så många barn har kommit hit. Man blir glad av att vara här, stämningen är på topp, säger Kristina Rosenberg.

Tjejmilen är Sveriges största idrottsevenemang för kvinnor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.