Det var i centrala Huddinge som kidnappningsdramat inträffade. Foto: TT/Wikimedia

70-åring skulle köpa pizza – blev kidnappad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern skulle köpa en pizza i centrala Huddinge, men råkade då ut för kidnappare som drogade och rånade honom, enligt vittnesuppgifter. Nu har två män gripits för händelsen.

Mannen berättade för polisen hur flera personer ska ha kidnappat honom när han var på väg till den lokala pizzerian i Huddinge.

 – Han berättar hur en bil stannar till och han blir sedan indragen i den av flera personer, säger polisinspektören Helene Åkerwall vid Södertörnspolisen till Mitti.

Blev indragen i bil och sprejad i ögonen

Det var på Kommunalvägen som mannen blev indragen i en bil, sprejad i ögonen, drogad och sedan rånad. Händelsen inträffade strax före klockan fem på eftermiddagen, lördagen den 13 juni.

Även i hemmet ska han ha blivit bestulen.

Riskerar långt fängelsestraff

Nu har två män i 20-årsåldern gripits, misstänkta för kidnappningen. De bägge männen har hävdat att 70-åringen var skyldig dem pengar.

Bevisläget mot dem är starkt och de riskerar nu ett längre fängelsestraff, enligt åklagaren Nils Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.