8-årig pojke eftersöks i Alby

Uppdaterad
Publicerad

En åttaårig pojke eftersöks nu i Alby av polis och räddningstjänst. Pojken har varit försvunnen sedan 18-tiden på tisdagkvällen då han gick ut för att leka på gården.

Sedan igår kväll har ingen sett den åttaåriga pojke som är försvunnen i Alby. Pojken lekte på gården i bostadsområdet som ligger vid Tingsvägen. Sedan dess har ingen sett honom och nattens sökande har varit resultatlöst.

– Familjen kontaktade polisen 23.39, de hade redan sökt pojken i flera timmar, säger Anders Mattsson, vakthavande vid Stockholmspolisen till SVT.

Fortsatt sökande utan spår

Under natten har polis och räddningstjänst sökt igenom ett skogsområde i närheten med hundar. Men hittills finns varken tips eller spår som visar var pojken befinner sig.

– Ett flyg från kustbevakningen kommer att flyga över området, de har värmekänslig kamera som kanske kan visa var han är, berättar Mattsson.

Polisen fortsätter nu sökandet i närområdet.

– Nu handlar det om att genomsöka fastigheter, knacka dörr och öppna källarlokaler. Att vara borta tolv, tretton timmar är lång tid för en åttaåring, säger Mattson.

Söker tips från allmänheten

Pojken är mörkhårig hade blå shorts, vita skor och randig t-shirt med mycket färger när han försvann. Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.