Kriminella gäng bakom bilbränder i Östberga

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndag sattes åtta bilar i brand i södra Stockholm. Polisen är övertygade om att kriminella gäng ligger bakom.

– Vi är övertygade om att det är kriminella gäng som ligger bakom det här, och dom gör det som en reaktion på polisen insatser i området, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson.

Ingen misstänkt har gripits. När polisen kom till platsen hade gärningspersonen försvunnit från platsen.

– Vi har ingen direkt misstänkt men vi har goda förhoppningar om att kunna lagföra åtminstone några av de som ingår i det här kriminella gänget och som är inblandade i nattens bränder, säger Kjell Lindgren.

Förra året var det en rad av bränder i Östberga men polisen är övertygad om att nattens bänder inte har någonting med de bränderna att göra. Bränderna släcktes av räddningstjänsten och polisen har inlett en förundersökning om grov skadegörelse.

Enligt polisen rörde det sig om ungefär åtta bilar som totalt hade satts i brand på ett parkeringsdäck och på en plats en liten bit därifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.