Barnens Vasalopp är i full gång på Stockholms stadion. Foto: Gunilla Back

Barnens Vasalopp på Stadion

Publicerad

Söndagen bjuder på skidåkning för barnen i Stockholm stadion, det är Barnens Vasalopp som anordnas.

Igår hölls Barnens Vasalopp vid slottet och idag hålls det vid Stadion i centrala Stockholm. Enligt Gunilla Back som är koordinator på plats är stämningen på topp och redan efter bara 10 minuter sedan öppningen är skidåkningen i full gång.

– Redan nu är det tre stycken ute och åker och minst fem stycken som står i kö för att anmäla sig. Det är glada miner och det märks att barnen tycker att det är roligt att åka, säger Gunilla Back.

Igår anslöt sig 217 barn för att åka skidor vid slottet men i dag tror Gunilla att antalet kommer minska lite på grund av vädret.

– Det är svårt att säga, igår vid slottet hade vi 217 barn som åkte, men då var det fint väder. Så i dag hoppas vi på ett hundratal i alla fall. Men, i dag håller vi öppet en timme längre så då kanske vi lyckas komma upp i 200 ändå.

Barnens Vasalopp erbjuder skidåkning för alla åldrar och alla nivåer. Enligt Gunilla Back kan man både vara nybörjare och avancerad skidåkare för att delta.

– Dessa lopp har alltid varit väldigt uppskattade. Igår var det exempelvis många turister som stannade upp och tittade, vissa gav sig till och med ut i spåret och åkte.

Barnens Vasalopp håller på mellan klockan 10 – 15 i dag på Stockholms stadion.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.