Foto: arkiv, SVT

Bilbrand i tunnel och olycka skapar kaos

Uppdaterad
Publicerad

En bil började brinna i Hammarbytunneln på Södra länken som stängdes av helt. Samtidigt inträffade en bilolycka på Essingeleden så bara ett av fyra körfält kunde användas.

Det har varit stora störningar i Stockholmstrafiken under torsdagen.

Södra länken var helt avstängd i drygt två timmar och på Essingeleden var tre av fyra filer i norrgående riktning avstängda vid Stora Essingen. Två bilar ska vara inblandade i olyckan och taket på en av bilarna måste klippas upp.

Räddningstjänsten släckte branden i tunneln och en dryg timme efter att anmälan inkom till polisen påbörjades bärgningen av bilen.

Polisen fick anmälan klockan 14.50 idag och in- och utgångarna till tunneln stängdes vid branden. Södra länken åter öppen från ca kl 15:50 efter en tidigare avstängning men fortsatt endast ett av normalt fyra körfält öppna för norrgående trafik på Essingeleden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.