Botkyrka ger en kvarts miljon till flyktingvolontärer

Publicerad

För att stötta frivilliga krafter har kommunstyrelsen i Botkyrka beslutat att avsätta 250.000 kronor till dom som hjälper till i flyktingmottagandet i Botkyrka.

Att upplåta och sköta transitboenden är inte en del av kommunens ansvar eller uppdrag. Men Botkyrka kommun vill ändå stödja volontärer som jobbar för att garantera människor en trygg tillvaro medan de vistas i Sverige.

För att stötta frivilliga krafter har kommunstyrelsen beslutat att avsätta 250 000 kronor till de som hjälper till med flyktingmottagandet i Botkyrka.

– Vi har ett solidariskt ansvar att ta i mottagande av asylsökande och flyktingar. För kommunen är detta en kort akut åtgärd för att kompensera för övriga samhällsinstitutioners reaktionstid. Här ser vi att Botkyrka kommun av medmänskliga skäl ska agera. Men frågan måste fortfarande lösas långsiktigt på nationell och internationell nivå, säger Katarina Berggren (S), kommunstyrelsens ordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.