Dataspel och film ska ge nyskapande stadsmiljö

Uppdaterad
Publicerad

Nytt projekt sammanför film, TV och digitala media med stadsplanering och bygge.

Nu ska stadmiljön i Stockholmsregionen bli mer nyskapande efter att Stockholms har fått 13 miljoner kronor från EU:s regionala utvecklingsfond.

Det är Filmregion Stockholm-Mälardalens nya projekt, Smart kreativ stad, som ska sammanföra film, TV och digital media med stadsplanering och bygge.

Scenografi, ljussättning och dataspel ska ge stadsrummet en mer rörlig bild för att göra ett nyskapande Stockholm i världsklass enligt Filmregion Stockholm-Mälardalen.

”Ökar möjligheterna för en mer kreativ stadsmiljö”

– Genom att öka kontaktytan mellan film och stad – både bildligt och bokstavligt talat – så ökar vi möjligheterna för en mer kreativ stadsmiljö som främjar dialog, delaktighet och nya perspektiv, säger Stockholms stads kultur- och stadsbyggnadsborgarråd Roger Mogert (S), som är ordförande för Filmregion Stockholm-Mälardalen i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att pågå fram till 2020 och där bland annat flera kommuner i länet, Stockholms läns landsting, akademi och högskola, samt aktörer inom fastigheter och IT medverkar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.