Arkiv

Ekillaskolan stängd efter flera bränder

Uppdaterad
Publicerad

Ekillaskolan stängdes idag efter att ha utsatts för flera mindre bränder.

Under två dagar har det brunnit i bland annat papperskorgar och idag stängdes högstadieskolan Ekillaskolan i Märsta efter att det brunnit tre gånger under förmiddagen.

Rektor Sara Viljosson säger att det inte gick att fortsätta med den pedagogiska verksamheten under torsdagen efter att de fått utrymma byggnaden tre gånger.

– Det var alldeles för rörigt för att fortsätta undervisningen och vi i personalen behövde gruppera oss, säger hon.

Sara Viljosson säger att man utgår ifrån att bränderna är anlagda av elever på skolan och att man inte sett något som tyder på att någon utomstående har tagit sig in.

– Det är en eller några få individer som förstör för de andra eleverna. Jag tror inte de förstår hur allvarligt det skulle kunna bli, säger hon.

Under hösten har skolan återkommande haft problem med  små anlagda bränder och har inlett ett samarbete med Attunda brandkår.

– Det är inte tryggt på skolan. Jag är alltid rädd för att det ska börja tjuta. Jag är orolig för mina betyg också, när det är så här på skolan, säger en elev till UNT.

Under 2009 inträffade liknande händelser då skolan fick stänga efter en anlagd brand som startat på en toalett.

Ekillaskolan öppnar som vanligt imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.