Arkivbild. Foto: TT

Flera trafikolyckor i Stockholm på lördagen – vått och mörkt på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Under loppet av en och en halv timme på lördagen rapporterades 16 trafikolyckor i Stockholms län. – Folk kör för fort, säger Stockholmspolisens Albin Näverberg.

Polisen i Stockholms län uppmanar trafikanterna att vara försiktiga till följd av det våta väglaget och mörkret.

– Mellan klockan 15.00 och 16.30 fick vi in 16 anmälningar om trafikolyckor. Men det är nog betydligt fler, då det finns ett stort mörkertal, säger Albin Näverberg.

Folk kör för fort

Vädret är en försvårande omständighet, det är mörkt och vägbanorna är våta. Men grundorsaken är att trafikanterna kört för fort, säger Albin Näverberg.

– Folk ligger alldeles för tätt inpå varandra på vägarna, säger han och uppmanar trafikanterna att dra ner på hastigheten och öka avståndet till bilen framför.

Vid skrivande stund har inga allvarligare skador rapporterats. Vid 13.30-tiden blev flicka påkörd vid ett övergångställe i Runby, Upplands Väsby. Hon fördes till sjukhus, men var enligt polisen inte allvarligt skadad.

”Bär reflexer”

I Täby blev en kvinna påkörd av en bilist. Hon fördes till sjukhus med lindrigare skador.

Strax innan lunch på lördagen körde en personbil med två personer in en busskur på Arenbergvägen i Märsta. De två klarade sig oskadda.

Albin Näverberg vill kasta med en liten påminnelse till trafikanterna.

– För det första: ha alltid spolarvätska i bilen och håll avståndet till bilen framför. Två: Om du är ute och går på trafikerade vägar, gå alltid mot mötande fordon vid vägen. Och för det tredje; bär reflexer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.