Förslag: mindre reklam i tunnelbanan

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget att förbjuda reklam i kollektivtrafiken är ett av flera kulturpolitiska förslag som en arbetsgrupp inom Miljöpartiet tagit fram på riksnivå.

Reklam i tunnelbanan ska förbjudas och istället ska kultur och poesi ta större plats, det är iallafall vad en arbetsgrupp inom Miljöpartiet tycker och har lagt fram i ett förslag. Enligt landstingets förslag till budget för 2015 beräknas reklamintäkterna ge 229 miljoner kronor.

Miljöpartiets partistyrelse har ännu inte tagit ställning i frågan – men vad tycker stockholmarna om mindre reklam i tunnelbanan?

– Det ska vara lagom, inte för mycket reklam och inte för mycket poesi. Lite av både och ska det vara, säger Ingrud Wijk.

– Reklam är en del av hela platsen, säger Nici Rombin. Det gör staden levande, så jag ger reklam tummen upp. Kultur är bra det med, men det hör inte hemma i tunnelbanan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.