Foto: Truls Wallin

Hällde urin över snattare

Uppdaterad
Publicerad

En Ica-handlare i centrala Stockholm blev så arg på en snattare att han hällde urin över henne. Tingsrätten dömer nu mannen för ofredande. Han ska betala ett skadestånd på 10.000 kronor till kvinnan.

Kvinnan som Ica-handlaren hällde urin över hade ertappats med att snatta. I väntan på att polisen skulle komma bad hon om att få låna toaletten, men det fick hon inte,  istället kissade hon då i en papperskorg.

Ica-handlaren ska sedan ha hällt urin över henne. I polisförhör har Ica-handlaren uppgett att ”han gav tillbaka det som tillhörde henne”.

Fullständigt oacceptabelt

-Det som inträffade i den aktuella butiken är fullständigt oacceptabelt. Han har gjort sig skyldig till något som vi på Ica tar kraftfullt avstånd ifrån. Det har vi också meddelat handlaren i fråga, säger Anders Svensson, vd Ica Sverige.

Det var poliserna som hämtade kvinnan som ifrågasatte varför hon var blöt, och som sedan gick vidare med fallet. Tingsrätten dömer nu Ica-handlaren för ofredande. Han ska betala 10.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Ica-handlaren nerkar till brott. Han hävdar att det var kaffeblask och inte urin han hällde över kvinnan, men enligt tingsrätten är det en uppenbar efterhandskonstruktion.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.