Foto: Pontus Lundah/TT

Halloween slår klorna i Globen

Uppdaterad
Publicerad

Globen har förvandlats lagom till allhelgonahelgen. Med en påklistrad spretig mun, två spetsiga ögon och ett brandgult sken har arenan blivit ”Herr storpumpa”.

– Vi tyckte det var en rolig idé och det passade in i år, säger Daniel Stålbo, kommunikationschef på Stockholm Globe Arenas.

Det är första gången som Globen i Stockholm blir utsmyckad för halloween men det är inte arenan som ligger bakom spexet utan organisationen Shockholm som också arrangerar en halloweenparad genom huvudstaden i helgen.

Organisationen, som såg till att Stockholm fick världens största pumpa, gjorde det i reklamsyfte för att nå så många människor som möjligt om paraden.

– Det är svårt att nå ut till alla i dagens mediebrus men i och med att drygt en miljon människor ser Globen från Västerbron under de här tio dagarna, så är det här ett väldigt bra sätt att nå ut, säger Bill Schacht, grundare till Shockholm.

Herr Storpumpa kan ses fram till söndag då masken åker av igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.