Hammarby drar allt mer publik

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby drar större publik till sina matcher än något av lagen i allsvenskan. På en krog på Söder laddade fansen idag för både

hockeypremiär och fotbollsmatch mot Syrianska på nya Söderstadion.

– Jag är född på Södersjukhuset och kommer från den södra förorten, så det var väl naturligt att gå till Hammarby, säger Tomas Ikonomidis, Bajenfan som gick på sin första match som 11-åring.

Marcus Ziegler, från Hammarby hockey, sitter också med i Hammarby fotbolls marknadsråd, och han är drivande bakom bland annat kampanjen ”Fullsatt”.

– Jag tror att det är charmen, traditionen, historien, och myten om Hammrbyy. Det lockar väldigt många, tror jag, säger Marcus Ziegler, från Hamamrby hockey.

Publikrekord

På krogen Mest på Götgatsbacken laddar fansen inför dagens säsongspremiär för hockeyn, och kvällens fotbollsmatch mot Syrianska. Över 31. 000 personer kom till senaste hemmamatchen, det är nytt publikrekord för Superettan. Men även när man jämför med de allsvenska lagen så leder Hammarby publikligan.

– Vi arbetar väldigt hårt just nu med sociala medier. Och samarbete mellan fotbollen och hockeyn och Bajenland, bajenfans, olika grupperingar. Det här har butit frukt nu under hösten, det ser vi på publiksiffrorna. Det attraherar spelare och vi kan fylla hål i kassorna – det behövs.

– Det är en väldigt inkluderande förening och vi har en väldigt stark gemenskap. Det är en väldigt rolig klubb, tycker Tomas Ikonomidis.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.