Mazdak Haghanipour Foto: Mazdak Haghanipour

Hans skor tömde Centralen

Uppdaterad
Publicerad

Mazdak Haghanipour skulle bara få sina skor omklackade – i stället fick han se hela Stockholms central utrymmas när en spik i skorna fick en slip i en klackbar att börja brinna.

På fredagsmorgonen på väg till jobbet lämnade Mazdak Haghanipour in sina skor för omklackning på en klackbar på Stockholms central. Han satt och väntade på att skorna skulle bli klara när det plötsligt började brinna i den slipmaskin som användes.

– Det var spikar i klacken på skon, och det var när den slipades som det blev gnistor och började brinna i maskinen, säger Mazdak. Han som jobbade med skorna fick panik när han såg flammorna och började springa runt. Jag ringde räddningstjänsten som kom hit och släckte elden snabbt.

Tofflor räddade dagen

Vad hände med skorna?

– Jo, killen i butiken ville verkligen fixa mina skor. Så han gav dem till sin polare som har en klackbar i Fältöversten så att han kunde klacka om dem. Och så fick jag låna ett par tofflor så jag kunde gå till jobbet.

Bjöd på choklad

Så vid lunchtid gled Mazdak in i sina lånetofflor, åkte till Fältöversten och hämtade sina nu nyklackade skor.

Behövde du betala något för omklackningen?

– Nej, jag fick det gjort gratis. Men han fick en chokladask eftersom jag tyckte att han verkade ha haft det så jobbigt med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.