Foto: State Zero av Andree Wallin

Kortfilmen som visar Stockholm – i ruiner

Uppdaterad
Publicerad

I en ny kortfilm ser vi hur Stockholm skulle kunna se ut i en krigsdrabbad framtid.

I den nya kortfilmen State Zero får följer vi fyra soldater på ett uppdrag i ett post-apokalyptiskt Stockholm. Filmen utspelar sig i en nära framtid, och välkända landmärken så som Globen, Stadshuset och Kungliga slottet syns. Dock är byggnaderna, och stora delas av centrala Stockholm förstörda.

Hollywood-svensk

State Zero är Andrée Wallins debut som regissör. Han har tidigare jobbat med att göra concept art till Hollywood-filmer som Oblivion och Godzilla. I hans portfolio står det att han för tillfället arbetar med kommande Star Wars: The Force Awakens.

”Måste bli en långfilm”

State Zero släpptes för två dagar sedan men har redan fått över 70.000 tittar, bara på Youtube. På nätet har filmen fått ett varmt mottagande. ”Detta måste bli en långfilm !!!!! Sjukt snyggt gjort :)” skriver en Youtube-användare.

Men samtidigt som filmens visuella effekter hyllas, så riktar vissa kritik mot manuset. ”Amerikanska klyschiga dialoger blir ännu fånigare när dem inte ens har någon anledning att vara amerikanare. Synd med tanke på att allt annat i produktionen håller hög kvalitet.”, skriver en annan användare.

Se filmen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.