Aftonbladets ansvarige utgivare Jan Hellin. Foto: TT

Husrannsakan på Aftonbladet stoppad

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen säger tills vidare nej till åklagarens begäran att få göra en husrannsakan på Aftonbladets redaktion. Tidningen har med hänvisning till källskyddet inte velat lämna ut bildfiler på två misstänkta rånare till polisen.

Åklagaren, som vill ta del av bilder på misstänkta rånare som publicerats av tidningen med maskade ansikten, fick nyligen rätt av hovrätten. Men nu går Högsta domstolen på Aftonbladets linje och stoppar i ett beslut husrannsakan tills vidare.

Aftonbladet, som fått bilderna av en anonym uppgiftslämnare, har uppgett att tidningen är beredd att lämna ut papperskopior. Men det tillbakavisas av kammaråklagaren Charlotta Tanner.

– Jag har sagt hela tiden att vi är fullt tillgodosedda om vi får pappersbilder, säger hon till TT.

Enligt Tanner pratade hon med Aftonbladets chefredaktör och vd Jan Helin i fredags, och framförde att det inte spelar roll vilket format bilderna har.

– Han sa då att han inte tänker lämna ut några bilder.

TT har sökt Jan Helin för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.