Inget nybygge i Björkhagen och Hammarbyhöjden

Uppdaterad
Publicerad

Oenighet gör att beslutet dröjer. S har inte fått med sig V pch Mp.

Det blev inget beslut om att förtäta Björkhagen och Hammarbyhöjden när stadsbyggnadsnämnden träffades ikväll.

Förslaget handlar om 2 500 planerade bostäder som nu skjuts upp på framtiden. Anledningen är att de rödgröna partierna inte är överens.

Socialdemokraterna, som vill bygga, har inte fått Vänsterpartiet och Miljöpartiet att gå med på förslaget, enligt StockholmDirekt.

Stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) kommenterat bordläggningen så här i en skriftlig kommentar till StockholmDirekt:

”Det här projektet är ett viktigt tillskott av bostäder. Vi måste göra något åt bostadsbristen i Stockholm. Många unga kan inte flytta hemifrån och börja sina vuxenliv, det har vi ett ansvar att ändra på. Precis som i många andra projekt engagerar det de som bor i området, och det ska man ha respekt för. Samtidigt har vi ett helhetsansvar för att faktiskt bygga bort bostadsbristen. Men det är ett komplicerat projekt och då ska man ta den tid som krävs. Det är ingen dramatik i detta, vi ska diskutera vidare och jag utgår från att vi kan komma överens.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.