Jazzfestival inleds med sväng

Uppdaterad
Publicerad

Rickie Lee Jones, Chick Corea och Alice Russell är några av artisterna på Stockholms jazzfestival som startar i dag. På Faschings scen ikväll står trombonisten Kristian Persson med två olika band.

Dels spelar Kristian Persson Elements, som blandar jazzgrooves med soul, och efter det kliver brassbandet Apocalyptic Brass Collective upp på scen och tolkar nutida soul, funk, pop och hiphop i skitiga arrangemang.

Totalt blir det fler än 150 konserter under tio dagar på ett 40-tal scener.

– Vi är fler scener och fler arrangörer än någonsin. Vi har också fått in en massa andra typer av arrangemang, som stumfilm, fotoutställningar och seminarier. Sedan är det en fantastisk mix av internationella stjärnor och de hetaste unga artisterna. Vi har aldrig haft så många unga band med som i år, säger Lena Åberg Frisk, vd på Fasching och festivalgeneral.

Hela programmet hittar du på stockholmjazz.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.