Demonstrationen mot antinazistiskt klotter i Kärrtorp 2013 angreps av högerextremister. Arkivbild. Foto: Hampus Andersson / TT

Kärrtorpsdomar fastställs

Publicerad

Svea hovrätt fastställer nu Södertörns tingsrätts domar mot flera män som fälldes för bland annat våldsamt upplopp i samband med nazistattacken mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorp. Hovrätten fastställer tingsrättens domar om våldsamt upplopp mot sex män, samt gällande att två av dem även gjort sig skyldiga till hets mot folkgrupp.

Det var den 15 december 2013 som en grupp från nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) angrep en manifestation beväpnade med påkar och flaskor.

Utredningen har totalt omfattat närmre 40 misstänkta och rättegångarna har skett i flera omgångar. Runt 30 personer har hittills dömts för attacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.