Foto: SVT

Kostsam omplanering för Järfälla

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av Veddestabron avbryts, kostar kommunen flera miljoner.

Brobygget avbryts eftersom man vill planera om brodesignen och utformningen. Planen är att en bro ska upp, så småningom, enligt Stockholm Direkt.

– Det är klart att det är en stor sak att stoppa ett pågående bygge. Men vi har känt i och med den nya utvecklingen av Barkarbystaden och den nya tunnelbanan att det var dags att tänka om. Sedan är det komplicerat när det är många parter inblandade, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla kommun.

Förändrade planer

Planen för Barkarbystaden har förändrats, 5 000 nya bostäder ska bli 15 000 och påverkar området och Veddestabron. Ursprungligen skulle det finnas plats på bron för bil-, cykel- och gångtrafik plus spårvagn. Men när beslutet om att tunnelbanans blå linje skulle byggas ut mellan Akalla och Barkarby ändrades strategin för bron, spårvagnens planering togs bort. Emelie Grind berättar för Stockholm Direkt att tanken för den nya bron är att den ska bli ungefär 28 meter bred.

Enligt muntlig information från Järfälla kommun till Stockholm Direkt kommer det avbrutna bygget kosta cirka 30 – 35 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.