Stefan Löfven besökte Palmes grav

Uppdaterad
Publicerad

I lördag förmiddag deltog statsminister Stefan Löfven och Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin vid en kransnedläggning vid Palmes grav vid Adolf Fredriks kyrka.

I dag är det 29 år sedan dåvarande statsminister Olof Palme sköts ihjäl på Sveavägen i Stockholm. I förmiddags deltog statsminister Stefan Löfven och Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin vid en kransnedläggning vid Palmes grav vid Adolf Fredriks kyrka.

Utredningen av mordet pågår fortfarande. Fem personer arbetar med utredningen som i nuläget omfattar 250 hyllmeter material och som växer hela tiden.

-Vi får in ungefär 2-3 tips i veckan som vi jämför med gamla uppgifter för att se om de tillför något nytt, berättar gruppens chef Hans Melander på polisens webbsajt.

Kanske kommer fler uppslag in i dag, då Palmeenheten har öppen telefonmottagning via nummer 11414 för att ta emot tips om mordet.

I juli 1989 dömdes Christer Pettersson till livstids fängelse för mordet, men Svea hovrätt friade honom senare. Christer Pettersson dog 2004.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.