Ett stort polispådrag söker efter en 69-årig man från Kista som tros ha försvunnit vid Hällsjön, norr om Västerås. Där hittades mannens hund i lördags. Foto: TT

Förvunnen man från Kista hittad

Uppdaterad
Publicerad

Mannens hund hittades ensam utanför Västerås. Efter att polis och anhöriga försökt nå honom utan resultat påbörjades en sökinsats. Under måndagen hittades han i sitt hem.

Ett stort polispådrag letar efter en man som man misstänker har försvunnit i ett skogsområde vid Hällsjön, norr om Västerås.

Mannen är 69 år och hemmahörande i Kista Stockholm. Där sågs han senast av en granne i fredags.

Ingen har anmält att mannen saknas. Men i lördags hittades hans hund av en privatperson vid sjön, som ligger strax norr om Svanå.

Sedan dess har personen som hittade hunden, polisen och anhöriga utan resultat försökt att nå 69-åringen. Hans bil saknas också.

Polisen har ingen teori om vad som kan ha inträffat utan letar förutsättningslöst efter mannen.

– Vi misstänker inget brott, säger Ivan Åslund, presstalesman på polisen i Västmanland.

Uppdatering 09:50

Strax efter klockan 09 på måndagsmorgonen får polisen kontakt med mannen som då befinner sig i sin bostad i Stockholmsområdet.

Enligt polisen mår mannen bra och hade under natten lämnat området där han antogs vara försvunnen, för att bege sig hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.