McDonalds stänger efter 40 år

Publicerad

McDonalds på Sveavägen tvingas stänga på grund av Stadsbibliotekets expansion. Restaurangen var en av de första McDonalds i Stockholm.

McDonalds på Sveavägen öppnade i juni 1973 och var en av de första i Stockholm, men nu ska Stadsbiblioteket bygga ut sina lokaler och restaurangen stängs. Utbygget och rivningen kommer ske om två år och reaktionerna har varit blandade.

– Jag tycker att det skulle vara bra för att det skräpas ner väldigt, på grund av alla lattemuggar, påsar och det lämnas på bänkarna här och det slängs papper i fontänen här på sommaren, säger Asta Karlsson.

Restaurangen öppnades upp 1973 och ses lite av en kultförklaring, SVT Nyheter Stockholm frågade om det inte tråkigt att den rivs.

– Jag ser inget kultigt med McDonalds, säger Darya Dastgheib.

Restaurangen tilltalar skoleleverna

Restaurangen ligger centralt och nära många skolor. SVT Nyheter Stockholm träffade några elever från en skola i närheten, de ser väldigt negativt på att McDonalds ska stängas ner.

– Det är jättedåligt, för det är centralt och det är många skolor som ligger här och många går hit för att äta under skolan. Det är även öppet 24-7. Jag hänger här ofta, säger Astrid Schöldström.

– Det suger. Vi äter alltid här när det är äcklig mat i skolan och det gör nog de andra skolorna också, säger My Karlberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.