Foto: SL:s övervakningskamera

Medvetslös man rånad och lämnad på spår

Uppdaterad
Publicerad

En man som hoppade ner till en person som ramlat ner på tunnelbanespåret stal värdesaker istället för att hjälpa till. Mannen som lämnades kvar på spåret blev sedan överkörd av tåget mitt i natten.

Klockan halv fyra i söndags morse stannade tunnelbanan till vid Sandsborg. Av klev en 38-årig småbarnspappa på väg hem efter en utekväll med några kompisar. Men han var inte ensam.

Ur samma tunnelbanevagn gick en annan man i blå jacka av och spanade in den berusade mannen. Efter en stund vinglade pappan till, alldeles vid perrongkanten.

T-banetjuven

– Där ramlar han sedan ner på spåren, och bara några sekunder senare kommer den andre mannen fram och hoppar ner till mannen, säger polisinspektör Dan Östman till ABC.

Lämnade mannen på spåret

Men det var inte för att hjälpa den nu medvetslöse pappan som mannen i den blå jackan hoppade ner på spåret. Det var för att ta hans saker honom. Enligt uppgift ska han ha plockat på sig en plånbok, mobiltelefon och en guldkedja.

Efter stölden försvann mannen utan att larma räddningstjänst eller säga till spärrvakten. Tio minuter senare blev pappan överkörd av tunnelbanetåget.

– Ena foten är krossad, och han har skador i ansiktet och i axeln, berättar Dan Östman.

ABC: Hade han ändå änglavakt?

– Ja det kan man säga. Normalt sett går det inte så här bra.

När polisen sedan tittade igenom bilderna från övervakningskameran upptäckte man att tjuven är känd sedan tidigare. Förra månaden rånade han en annan berusad man i tunnelbanan.

– Vi kommer att identifiera honom omgående. Vi har oerhört goda förhoppningar att han snart är gripen, säger Dan Östman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

T-banetjuven

Mer i ämnet