Foto: Hampus Rundberg

Falskt alarm på Arlanda – avspärrningarna hävs

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta föremålet som hittats på Sky City på Arlanda flygplats har undersökts av bombtekninker och innehåller inte någon bomb. Avspärrningarna tas nu ned och det går återigen röra sig genom Sky City.

Polisens bombgrupp kunde efter en dryg timmes avspärrning konstatera att det misstänkta föremål som påträffats inte var ett farligt föremål, exempel vis en bomb. vid en servicedisk. Polisen fick larmet vid 09.10-tiden på söndagen, området i Sky City evakuerades och var sedan avspärrat till 11.20.

– Det är ett föremål som är ihoptejpat och eftersom vi inte vet vad det är för något och det hittades undangömt bakom en soptunna betraktar vi det som farligt och har spärrat av Sky City, säger Fredrik Selberg, stationsbefäl på Arlandapolisen.

Utrymning pågår

Shoppingcentret var avspärrat och utrymdes i väntan på polisens bombgrupp.

– Man har larmat om ett föremål som man inte kan härleda vad det är och varför det är där det är. Området är avspärrat och man har stoppat tågen till och från Arlanda. De som bor på hotellet i Sky City har uppmanats att hålla sig inne, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen till TT.

Tågtrafiken kom igång igen efter klockan 10.00.

Trafiken påverkas inte

Flygtrafken påverkas inte.

– Det ska de inte göra eftersom det endast berör Sky City och inte terminalerna, säger Henrik Kelfve på Swedavias pressjour.

Men avspärrningen kan innebära att det tar längre tid att gå mellan terminalerna för flygresernärer som mellanlandar, de hänvisas att gå utanför byggnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.