Foto: SVT

Misstänkt mord i Bromsten

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man har avlidit efter att ha skadats i Bromsten i västra Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Enligt vittnesuppgifter som SVT tagit del av har tre krafiga smällar hörts och vittnen ska ha sett en man som ska ha blivit skjuten i ryggen.

19-åringen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, men avled vid 23-tiden. Enligt polisen är den skjutne mannen identifierad och anhöriga är underrättade.

Nära skogsområde

Larmet kom vid 21.45 på onsdagskvällen. Polisen söker i området med bland annat helikopter, tekniker och hundar.

– Vi är där med både fyrbenta och tvåbenta patruller för att försöka ta reda på vad som har hänt, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Vid halv ett-tiden gjordes en större avspärrning runt det skogsområde som finns i nära anslutning där den skadade personen anträffades.

Förhör stundar

Nu på morgonen har avspärrningarna på platsen hävts och polisen fortsätter att förhöra vittnen.

– Det finns en hel del vittnen som vi försöker prata med, säger Lars Byström, stockholmspolisen.

Om mannen var känd av polisen sedan tidigare vill man inte bekräfta.

– Vi tittar alltid åt olika håll men jag kan inte kommentera någons brottsregister, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.