Nu satsar Stockholm på flickidrott

Uppdaterad
Publicerad

Länge har det satsats mest på pojkidrotten i Stockholm. Men nu är det tjejernas tur, säger idrottsborgarrådet och lovar att jämna ut obalansen.

På tio år har Stockholm satsat två miljarder kronor på nya idrottsanläggningar, enligt siffror som idrottsförvaltningen tagit fram. Mer har satsats på traditionell pojkidrott än flickidrott. Men exakt hur stor obalansen varit håller staden nu på att undersöka.

De senaste åren har allt fler fått upp ögonen för ojämlikheten inom idrotten och nu är det tjejernas tur i Stockholm.

-Vi vet att investeringarna som gjorts tidigare har gått till pojkidrotten och då måste man tänka på hur vi ska få in fler tjejer till idrotten. Då måste man satsa på det de faktiskt gör. Det handlar om hallar och aerobics som står högst upp på flickornas önskelista, säger Madeleine Sjöstedt (FP), idrottsborgarråd.

Bort med gruset i Sätra

I Sätra ska fotbollstjejerna snart få en egen konstgräsplan. Alva Fährlin spelar fotboll och ser fram emot den nya konstgräsplanen.

-Det är jättebra. Vi har spelat på grus och det här är ingen bra grusplan så det ska bli skönt med konstgräs, tycker Alva Fährlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.