Kostade 39 miljoner kr att bygga. Foto: SVT

Ny idrottshall i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Verksamheten har redan börjat i den nya hallen, men först nu sker den officiella invigningen.

Stockholms stad har fått en ny idrottshall i Sätra. Hallen som har kostat 39 miljoner kronor ska framför allt användas för innebandy och handboll, men även en del basket kommer att spelas här. På dagtid kommer skolidrott att bedrivas i hallen.

– Det är viktigt att Sätrahallen nu står klar. Vi vill främja idrottsverksamheten i stadsdelsnämndsområdet Skärholmen, eftersom anslutningsgraden till föreningsverksamhet här är bland den lägsta i hela Stockholm, säger Olof Öhman som är chef för idrottsförvaltningen till SVT Nyheter Stockholm.

Han hoppas att nu att fler ungdomar i Skärholmen, Bredäng, Sätra och Vårberg lockas att börja med idrott.

Första av fem nya hallar

Anläggningen som ligger vid Sätra IP är den första av fem nya hallar som ska byggas.

Verksamheten har redan varit igång ett tag i den nya hallen, men först nu invigs den offentligt av idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

Under söndagen kunde besökarna prova på att spela innebandy och handboll tillsammans med Älvsjö AIK innebandy och Stockholmspolisens IF handboll.

Stor brist på hallar i Stockholm

Ytterligare fyra idrottshallar kommer att byggas framöver på Hjulsta BP, Hässelby villastads BP, Blommensbergs BP samt i anslutning till Grimstaskolan.

Om en månad kommer anläggningen vid Blommensbergs BP att invigas. De kommer att minska den akuta hallbrist som råder i Stockholm.

– Vi vet ju att hallbristen är ett av de största hindren för att idrottsrörelsen i Stockholm ska kunna växa, så därför satsar vi på att bygga fler hallar i vår stad, säger idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S).

SVT: Men det var ju alliansen som drog igång arbetet med de här fem hallarna?

– Ja, men de påstod att vi skulle få fem hallar för 100 miljoner kronor men så blir det inte utan det krävs kraftigt utökade investeringar, säger Emilia Bjuggren (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.