Nya busslinjenätet orsakar protester

Publicerad

Den största förändringen av bussnätet på flera decennier står för dörren. Det har fått klagomålen att strömma in till SL.

Många busslinjer kommer att byta sträckning och nummer. Tio busslinjer dras in. Samtidigt tillkommer sex nya busslinjer i Stockholmstrafiken.

Klagomålen strömmar nu in till SL, rapporterar Dagens Nyheter. Hundratals klagomål har kommit in, framför allt från äldre som är oroliga för försämringar.

Samtidigt har över 1 400 personer har skrivit på en protestlista mot nedläggningen av linje 43 och 44 som i mitten av april överlämnades till trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Omläggningen hanteras av trafikförvaltningen tillsammans med entreprenören, i det här fallet Keolis.

Stadsdelsnämnderna har varit kritiska mot hur det hanterats. När Keolis förslag skickades ut på remiss från trafikförvaltningen i landstinget till Stockholms stad i januari var remisstiden så kort att trafikkontoren inte hann ta in synpunkter från stadsdelsnämnderna. De som sitter på lokalkännedomen.

– Keolis förslag kom aldrig på remiss till oss. Vi tyckte att det var lite anmärkningsvärt, säger Leila Massih, handläggare på Norrmalms stadsdelsförvaltning, till Dagens Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.