Nya vårdplatser för äldre öppnas på Kungsholmen

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms Sjukhem öppnar en ny geriatrisk verksamhet med 42 vårdplatser på Kungsholmen – Blir störst i Sverige på geriatrik.

Den viktigaste patientgruppen för en geriatriker är äldre, sköra patienter med ett flertal oftast kroniska sjukdomar – en patientgrupp som ökar i takt med att världens befolkning åldras. Stockholms Sjukhem blir störst i Sverige på geriatrik med de nya vårdplatserna, enligt Mats Brådman, verksamhetschef.

Stockholms Sjukhem driver sedan tidigare Brommageriatriken, en av Stockholms största geriatriska kliniker. Med det utökade uppdraget kommer den geriatriska verksamheten att omfatta totalt 170 vårdplatser.

Uppdrag av landstinget

Sjukhemmet har fått ett utökat uppdrag av Stockholms läns landsting och kommer att ta emot patienter från hela Stockholms län.

– Det finns ett stort behov av vårdplatser i Stockholms län. Vi vill fortsätta att växa och gör det bland annat genom att ta ansvar för att det skapas fler vårdplatser i Stockholm, säger Mats Brådman.

Satsningen innebär att omkring 70 personer ska anställas till den nya verksamheten.

– Vi tror att många attraheras av möjligheten att vara med och bygga upp en ny verksamhet med småskaliga avdelningar där det finns utrymme för nya arbetssätt. Många uppskattar också att vi är en lagom stor vårdgivare som drivs utan vinstsyfte och att vi satsar mycket både på forskning och på kompetensutveckling, säger Mats Brådman.

Fakta

Sjukhemmet drivs och ägs av en stiftelse utan vinstsyfte. Det är en privat vårdgivare som driver verksamhet utifrån vårdavtal eller vårdval med kommuner och landstinget i Stockholms län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.