Foto: Jessica Gow / TT / Arkiv

Nynäshamns kommun riskerar skolvite

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen underkänner på en rad punkter skolverksamheten i Nynäshamn, och hotar med vite på totalt 600 000 kronor om kommunen inte rättar till alla brister.

”Vi förutsätter nu att ansvariga ska inse allvaret och genomföra de omfattande förbättringar. . . som är helt nödvändiga”, kommenterar Skolinspektionens avdelningschef Tommy Lagergren i ett pressmeddelande.

Kritik på flera punkter

Kritiken går ut på att de ansvariga kommunpolitikerna inte tagit reda på varför kunskapsresultaten är låga och dessutom varierar mellan olika skolor och gymnasieprogram. Vidare saknar en del skolor elevhälsa, studie- och yrkesvägledning och studiehandledning på modersmålet.l

Skolinspektionens kritik gäller grundskolan, grundsärskolan, gymnasie- och gymnasiesärskolan. Nynäshamns kommun har läsåret ut på sig att rätta till alla brister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.