Det var många poliser på plats i Tensta på fredagen. Foto: Privat

Oroligheter i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Ett femtiotal ungdomar kastar sten och molotovcocktail mot polisen i Tensta. Polisen uppger nu att läget är stabilt och ingen person ska ha kommit till skada.

Polisen avlossade två varningsskott i samband med attacken mot en patrull i Tensta i nordvästra Stockholm i går kväll.

– Vår personal har avlossat varningsskott när de attackerades med stenar. Exakt hur det har gått till det lär vi få reda på de närmsta dagarna när alla förhör är avklarade, säger Jens Mårtensson vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Ett 50-tal ungdomar deltog i attacken, och enligt polisen kastades stenar och molotovcocktails mot fordonet. Ingen ska ha blivit skadad under tumultet och polisbilen har inte brunnit.

Flera patruller och en polishelikopter skickades till området.

– Det höll på någon timme och var riktigt stökigt och jobbigt, men sedan mattades det av. Vi har en hög närvaro där nu vilket kan vara en bidragande orsak till att det inte blir något mer just nu.

Läget lugnt strax innan 22

Ett vittne på plats som passerade Tensta centrum vid 21.45 berättade att södra tunnelbaneuppgången var avstängd och att han och övriga resenärer uppmanats att ta sig upp genom den norra uppgången.

– I centrum står en del folk, omkring 40-50 ungdomar. Vid södra tunnelbaneuppgången står piketpolis med sköldar, säger han till SVT Nyheter men beskriver läget som lugnt och tillägger att människor med barnvagn också rör sig i området:

– Just nu upplever jag ingen fara alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.