Enligt polisen har det de senaste åren skett flera tillgrepp mot inlagda patienter på sjukhus i Stockholmstrakten. Foto: TT/SVT

Äldre sjukhushuspatienter utsatta för stöld och kortbedrägerier

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha stulit från äldre patienter på ett sjukhus i Stockholm. Bland annat hittade polisen bankkort och bostadsnycklar som använts vid inbrott i patienternas bostäder.

Mannen greps i samband med en fordonskontroll i Uppsala i förra veckan. Vid gripandet hittade polisen bankkort, bostadsnycklar och andra värdesaker som stulits från äldre patienter på ett sjukhus i Stockholmstrakten.

Den misstänkte ska bland annat ha använt nycklarna för att ta sig in patienternas bostäder. Han ska också med bankkorten tagit ut kontanter och gjort flera varuinköp, skriver polisens bedrägerienhet på Facebook.

På tisdagen anhölls mannen, som är 40-årsåldern, misstänkt för stöld och kortbedrägeri. Häktningsförhandlingar kommer att hållas i under onsdagen.

Polisen: Lätt begå stölder i sjukhus

Enligt polisen har det de senaste åren skett flera tillgrepp mot inlagda patienter på sjukhus i Stockholmstrakten.

”Ofta är det lätt att begå stölder i sjukhusmiljö, där det rör sig mycket människor. Det finns heller inte alltid möjlighet att förvara sina värdesaker på ett säkert sätt”, skriver polisen på sin Facebook-sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.