Foto: Fredrik Sandberg/TT

Man skadad efter skjutning i Bredäng

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökning gällande försök till mord är inledd. En person är skadad.

Strax före klockan 13 under tisdagen hörde vittnen skottlossning i ett bostadsområde med flerfamiljshus i Bredäng. Flera vittnen har sedan sett personer lämna platsen på en moped eller motorcykel i rikning mot Bredäng Centrum.

– Vi kan bekräfta att det är en man det gäller och han är född 1992, alltså 23 år gammal, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl Stockholmspolisen under tisdagskvällen.

Mannen vart skadad och förd till sjukhuset, enligt polisen rör det sig inte om livhotande skador. Förundersökning är nu inledd gällande försök till mord.

– Jag vet inte hur pass illa skadad han är men vi har kunnat prata med målsägande, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Polisen har varit på platsen och knackat dörr för att få fler uppgifter om vad som har hänt. De efterlyser tips om händelser från allmänheten.

Flyktfordonet kan vara funnet

I Hägersten uppmärksammade en man rök och släckte en klädesbrand, i närheten fann han också en motorcykel. Fordonet ska vara anmäld som stulen i efterlysningsregistret. Polisen rapporterar att patruller även har varit på plats i Hägersten då motorcykeln kan vara den som gärningspersonerna använde. Motorcykeln och kläderna är tagna i beslag.

Vid tisdagskvällen rapporterar polisen att den skadade personen är kvar på sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.