”Det var bajs överallt” Foto: TT/Wikimedia Commons

Cyklande man mular kvinnor med avföring

Uppdaterad
Publicerad

Under flera års tid har en bajs-man härjat i Stockholm. – Han stannar upp cykeln, och det är inte så att han kastar avföringen mot henne, han verkligen trycker upp den mänskliga avföringen i ansiktet på henne, säger Kristina Forsgren vid närpolisen i Bagarmossen till SVT.

Kring lunch föregående söndag blev en kvinna attackerad på gångvägen mellan Byälvsvägen och Kärrtorps IP i Stockholm av en man på cykel, som smetade en påse full med avföring i hennes ansikte. Sedan cyklade han lugnt vidare.

”Det var bajs överallt”

Maria Sundblom, bosatt i Bagarmossen, var först på plats och kunde hjälpa kvinnan.

– Plötsligt hörde jag ett chockat skrik och såg kvinnan som hade avföring i hela ansiktet, men jag förstod inte att det var han som gjort det. Det var bajs överallt, säger hon till Mitt i.

Maria försökte hjälpa kvinnan torka av bajset från sitt ansikte. Sedan ringde hon till polisens växel.

– Han stannar upp cykeln, och det är inte så att han kastar avföringen mot henne, han verkligen trycker upp den mänskliga avföringen i ansiktet på henne. Det här är en sjuk människa, säger Kristina Forsgren vid närpolisen i Bagarmossen till SVT.

Flera bajs-attacker i området

Det uppdagades att en bajs-man under flera års tid härjat i området. Mia Robertsson driver ett bageri i Bagarmossen, och har också drabbats av en bajs-attack.

– I söndags var det någon som kastade bajs på vårt sovrumsfönster. Vi har också varit med om att det har varit avföring i brevlådan, i trappuppgången och på vår skylt till bageriet, säger hon till Mitt i.

Nu har Mia polisanmält händelserna. Hon har även hört från flera av hennes kunder, som också råkat ut för mannen. En kvinna, även hon bosatt i området, fick avföring kastat på sig. Då lade Polisen ned förundersökningen.

”Det är så groteskt att man blir förstörd”

Polisen har nu öppnat upp förundersökningen igen, efter att det framkommit uppgifter om att detta sannolikt har hänt förut.

– Det hela är rubricerat som ofredande, men om hon skulle få en infektion så kan det rubriceras som misshandel. Det är så groteskt att man blir förstörd, säger Kristina Forsgren till SVT.

Hon hoppas nu på tips från allmänheten.

– Man får hoppas att om någon vet något så hör de av sig till oss på Polisen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.