Tjuvarna använder sig av så kallade störsändare som blocker låsfunktionen på bilen. Foto: TT (Arkivbild)

Polisen varnar: Se upp för tjuvar med störsändare

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kväll greps två män för att ha brutit sig in i bilar på en parkeringsplats vid Kungens Kurva. Männen använde sig av störsändare som gör att bilen inte kan låsas. Nu vill polisen varna andra.

Det var ett vittne i måndagskväll som larmade polisen om fyra män som betedde sig märkligt vid en parkering i Kungens kurva. Männen höll på att stjäla från bilar på parkeringen mellan Ica Kvantum och Elgiganten.

”Det speciella är att männen använde sig av fjärrkontroller/störsändare, något som gör att låset till bilen blockeras när föraren larmar på”, skriver Huddingepolisen på sin Facebook-sida.

– De här brottsverktygen som tjuvarna använder sig av är tyvärr ett känt problem. Det räcker att man går iväg en liten bit, halvvänt, och då går det att störa låsningen, säger Lars Byström, vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter Stockholm.

Sändare blockerar billåset

Polisen kunde gripa två män på platsen. De anträffades med stulet gods och fjärrkontroller eller någon form av störsändare.

Polisen vill nu varna andra för tjuvarnas knep, och tipsar om att trycka på låsknappen direkt vid bilen och känna att bilen verkligen är låst innan man går iväg en bit.

– Det gäller att ha koll så att man hör att bilen verkligen låser sig, säger Lars Byström.

De andra två männen lyckades fly, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.