Premiär: SVT Nyheter Stockholms första sändning

Uppdaterad
Publicerad

Från och med söndag 12/4 heter gamla ABC istället Svt Nyheter Stockholm och tittare i Södertälje ser en egen nyhetssändning. ABC har blivit tre olika redaktioner och tre olika program, i Uppsala, Södertälje och Stockholm.

– Sverige har förändrats under de 30 år vi har haft regionala nyheter. Vi måste finnas mer där publiken finns, säger Geronimo Åkerlund, gruppchef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Stockholm.

Förändringen är en del av SVT:s regionala satsning för att komma närmare dig som tittar och för att intensifiera den lokala nyhetsrapporteringen.

– Det här är bara början. Nästa steg är att vi startar en förortsredaktion i Järvaområdet. Så förhoppningen är att vi ska vara mer relevanta för er som tittar, säger Geronimo Åkerlund.

Tittare: Kultur och trafik är viktigt

Men vad tycker ni tittare om de här förändringarna och vad vi ni helst se i era lokala nyheter? Vi gick ut och frågade några av er.

– Dels om det händer saker som rör trafiken, och sedan kulturnyheter tycker jag alltid är viktigt, säger Peter Moberg.

– Brott finns det ju tillräckligt mycket av, men det så klart det måste väl vara med, men det är för lite positiva nyheter, säger Margareta Dyberg.

Även vädret verkar vara mångas favorit, i alla fall om man frågar en av SVT Nyheters yngre tittare.

– Vädret är kul, för jag vill att det ska vara soligt varje dag, säger Diana Agnes, sex år.

Kan inte du se dina regionala nyheter?

Om du inte kan se dina regionala nyheter så hittar du information om hur du felsöker här!

Nya sändningtider

Dessutom byter SVT Nyheter Stockholm sändningstider, från och med söndagen den 12 april ser ni oss på följande tider:

Vardagar: 18:30, 19:55 och 21:46 (fredagar 21:25)

Söndagar: 18.10 och 19:55

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.